Werken doen we overal. Op reis, onderweg of thuis. Waar je ook werkt: je wilt comfortabel achter je laptop zitten. Zonder kromme rug of last van je schouders. Een compacte houder die je laptop op ooghoogte brengt, is dan onmisbaar. We zetten de beste ultralichte laptoptstandaarden voor je op een rij.

Colombia Medellin Semilla Remote Working thuiswerken Gijs scaled
Nederland Demen Werkplek Thuiswerken Lies
Laptopstandaard Ovistand Macbook thuiswerken
Ovistand laptophouder

Lichtgewicht en supersterk

 • 117 gram
 • Nederlands product
 • € 33,95

Onze favo: Ovistand opvouwbare laptopstandaard

De Ovistand L is met 117 gram de lichtste laptophouder op dit moment. De standaard is ook nog eens ultradun, dus je schuift ‘m zo in je tas zonder dat hij veel ruimte in neemt. Eenmaal op je werkplek aangekomen vouw je de laptopstandaard makkelijk uit. Bang dat het dunne materiaal je laptop niet houdt? Door de slimme constructie en het materiaal is de houder superstevig. De opvouwbare laptophouder is open aan de achterkant waardoor je laptop niet oververhit raakt en opstijgt naar een ander universum. Ook fijn: de houder heeft een minimalistisch design, wel zo hip en past goed bij jou, je macbook en de koffietent.


Nextstand K2 laptopstandaard lichtgewicht
Nexstand K2

Knipper met je ogen en hij staat

 • 355 gram
 • 8 standen
 • € 29,50

De runner-up: supercompacte Nexstand K2

De Nexstand K2 is een lichte maar vooral compacte laptopstandaard die je makkelijk overal mee naartoe neemt. Met 1 simpele beweging duw je ‘m eenvoudig en snel in (of uit) elkaar. Inpakken en wegwezen dus. Met z’n 353 gram verwacht je niet dat deze houder 8 verschillende standen heeft. Daarmee breng je je laptopscherm op minimaal 15 tot maximaal 30 cm van het bureau tot ooghoogte. Ook fijn: de standaard is geschikt voor bijna laptops van bijna elk formaat (vanaf 10 inch en met een voorste rand van minder dan 2,2 cm). Zo zit iedereen lekker ergonomisch verantwoord achter z’n laptop.

Ook echt een dikke tip voor werken op reis, onderweg of thuis: een draadloze koptelefoon met noise cancelling.  


Laptopstandaard lichtgewicht LURK opvouwbaar
LURK Pro opvouwbare laptopstandaard

Cheap en licht

 • 170 gram
 • compact
 • € 17,95

Budget: laptophouder van LURK

De LURK PRO opvouwbare laptopstandaard is de goedkoopste op de lijst. Toch is ‘ie lekker licht: 170 gram. Je werkplek meenemen of opruimen is dan ook een eitje. Onder de houder zitten siliconen antislipvoetjes, zodat de laptopstandaard stevig staat en niet wiebelt. Ook aan de binnenkant van de houder vind je siliconen kussentjes. Je laptop is zo altijd beschermd tegen krassen of andere beschadigingen. Een ideale toevoeging aan de lichtgewicht spullen voor je mobiele werkplek.


Kartent laptopstandaard laptophouder lichtgewicht circulair karton
Kartent

Lekker circulair

 • 200 gram
 • duurzaam
 • € 13,00

De duurzame keus: de Kartent van circulair karton

Tadaa, daar is je duurzame werkplek! Met deze standaard zorg je dus niet alleen voor je lijf, maar ook een beetje voor de wereld. Door het eenvoudige design zet je de standaard zo in elkaar en kun je direct op ideale werkhoogte aan de slag. De houder heeft een gewicht van 200 gram. Meenemen in je tas kan dan ook makkelijk.


Upstaa laptopstandaard stabureau hout werkplek lichtgewicht
Upstaa

Extra ergonomisch

 • 5000 gram
 • Verantwoord geproduceerd
 • € 179,95

De show off: Upstaa stabureau

Voor alle mensen die echt goed voor zichzelf willen zorgen: zie hier een stabureau en laptopstandaard in 1. Want je weet: zitten is het nieuwe roken. Dus kom van die billen af en sta up! Daar komt de naam van Upstaa waarschijnlijk ook vandaan. Dit mooie design neem je natuurlijk niet zo maar even mee op reis. De houder weegt 5 kilo. Maar je verplaatst hem wel makkelijk in huis. Extra leuk: Upstaa is een Nederlands merk dat de bureaus zelf maakt in haar eigen werkplaats in de buurt van Amsterdam, met respect voor mens en milieu. Voor de standaarden worden alleen goedgekeurd hout gebruikt uit uit beheerde en gecontorleerde bossen en de verpakking bevat geen plastic of PVC. Ook dat is lichter leven. Pluspunten dus!


Heb je zelf een awesome lichtgewicht laptopstandaard?

Kom maar door! Mail naar hello@litepackingdistrict of dm ons op Instagram.