Zelf kwamen we er vrij snel achter dat licht reizen niet alleen draait om gewicht en gemak. Licht reizen geeft je veel meer dan dat. Het brengt je rust en veiligheid. Maar vooral ook meer avontuur, ontmoetingen en vrijheid. Waar je ook gaat.

We willen dat iedereen licht kan reizen, maar toch alles meeneemt wat hij nodig heeft. Al reizende geven we tips voor lange avonturen over de hele wereld en kortere trips dichter bij huis. Hoe groot je avontuur ook is, licht reizen maakt je altijd blij.

Happy travels!

Myanmar Ngapali Lies en Gijs strand
Colombia Palomino Lies en Gijs strand

Ervaringen maken ons gelukkig

Begin 2019 leefden we samen al 5 jaar heel comfortabel in Amsterdam. We werkten allebei hard, hadden een fijn sociaal leven en genoten met volle teugen van wat deze prachtige en unieke stad biedt. Goede restaurants, leuke festivals, mooie musea… you name it. En we gingen regelmatig op reis: van een weekendje weg naar Schiermonnikoog en een stedentrip naar Kopenhagen tot een roadtrip door Toscane en een maand backpacken in Myanmar.

Toen al gaven we ons geld liever niet uit aan spullen, maar eerder aan ervaringen. Die maakten ons gelukkig. En die herinneren we ons een leven lang. Ook hebben we veel spullen gewoonweg niet nodig. Minder spullen bezitten geeft ons rust en overzicht. Alles wat we wel hebben, is duurzaam, handig of dierbaar.

Lichter leven, lichter reizen

We leefden niet alleen licht, ook namen we steeds minder mee op reis. Reisde Gijs in 2009 nog de wereld rond met 70 liter op z’n rug  en liep Liesbeth in 2015 met een 20 liter rugtas én een roltas van 70 liter door Costa Rica, zo gingen we in 2016 voor het eerst alleen met handbagage naar Thailand en Nieuw-Zeeland. Dat leverde ons enorm veel gemak op. Maar het gaf ons vooral nog meer ervaringen, avontuur en vrijheid.

We verdiepten ons steeds meer in licht reizen. Zonder dat we hoeven in te leveren op bijvoorbeeld comfort, hygiëne of stijl (natuurlijk is niemand een binnenmens, maar we hoeven er dan nog niet uit te zien alsof we rechtstreeks uit de Bever zijn komen lopen). Inmiddels hebben we flink wat ervaring en kennis opgedaan. Dat is maar goed ook.

Want in augustus 2019 hebben we bijna alles verkocht, weggegeven of weggedaan, zwaaiden we ons mooie Amsterdam uit en namen we afscheid van familie en vrienden. En zijn we voor onbepaalde tijd gaan reizen als digital nomads – met alleen handbagage van 40 liter. Waarom? Omdat we onze droom willen najagen: voor lange tijd op reis met de hoop op onvergetelijke ervaringen.

Op ons platform gebruiken we affiliate links van bijvoorbeeld Bol.com en Amazon. Zo ontvangen we een klein percentage commissie over een aangekocht product. Jij blij, wij blij.