Thuiswerken? Misschien is het nieuw voor je. Of misschien wil je je thuiswerkplek verbeteren. Maar wat heb je precies nodig? Als ervaren digital nomads zijn we gewend om overal te werken. Dus hier komen onze tips: lichtgewicht en compacte essentials voor thuiswerken. Daarmee werk je rustig en comfortabel waar je maar wilt. In de woonkamer, aan de keukentafel of op zolder.

En gebruik je ze niet? Dan berg je ze makkelijk op, want ze nemen bijna geen ruimte in. Maar ook voor werken buiten je huis zijn ze enorm handig. In een koffietent, op een flexwerkplek of op reis: je neemt ze makkelijk mee in je laptoptas en bouwt in no time een kantoor.

Koptelefoon noise cancelling Bose Quiet comfort 35 ii zwart

Koptelefoon Bose

Thuiswerken met rondrennende kinderen? Bellende partners? Of werken op afstand in een koffietent met kletsende vrouwen naast je? Niet te doen zonder noise cancelling koptelefoon. Zelf gebruiken we de Bose QuietComfort 45 ii. En inmiddels kunnen we niet meer zonder, dus dat ‘ie groot is nemen we voor lief. Met de koptelefoon werk je in je eigen afgesloten bubbel van stilte of muziek. Je kunt er ook prima mee bellen. Je noise cancelling koptelefoon verbindt je via Bluetooth snel en easy met je telefoon of laptop. Geen gedoe met kabels. Wat een rust!

Wil je geen grote koptelefoon en hou je meer van klein en lichtgewicht? Ga dan voor de Jabra Elite 75t.

Koop Bose QuietComfort bij Bol.com

Laptopstandaard Ovistand Macbook thuiswerken

Laptopstandaard OviStand

Betekent thuiswerken voor jou: gebogen over je laptop zitten met een kromme rug en nek? Investeer dan ff in een laptopstandaard joh. Die brengt het scherm van je laptop hoger en daardoor zit je meer rechtop. Dat is beter voor je nek, rug en houding. De lichtgewicht en in hoogte verstelbare OviStand laptopstandaard weegt maar 117 gram. Je kunt ‘m dus zo overal mee naartoe nemen. Ook is ie opvouwbaar. Opgevouwen is hij superdun waardoor hij weinig ruimte inneemt. Handig voor thuiswerken in een klein huis: je bergt ‘m zo op.

Koop bij Bol.com

Apple Magic Mouse 2 Muis thuiswerkplek

Muis Apple

De Apple Magic Mouse 2 is draadloos. Geen gedoe met kabels dus. Ook glijdt ‘ie makkelijk over je bureau of tafel. En door het grote touch oppervlak scroll je er zonder horten of stoten mee door documenten en websites. De muis is compact en minimalistisch waardoor je ‘m makkelijk meeneemt. Ook fijn: hij is oplaadbaar. Minder fijn: tijdens ’t opladen kun je ‘m niet gebruiken. Een design-dingetje. Hallo Apple, hoezo?

Koop bij Bol.com

Logitech MX Anywhere 2S Draadloze muis

Muis Logitech

De Logitech MX Anywhere 2S is een draadloze muis die heel precies werkt en lekker doorscrollt. Je hebt geen batterijen nodig want met één oplaadbeurt gaat ‘ie zo’n twee maanden mee. Hij ligt lekker in de hand maar is toch compact genoeg om in te pakken als je met je thuiswerkplek op pad gaat. Plus: hij connect via Bluetooth of een USB dongle. Veelzijdiger dus dan een muis die alleen via wifi verbindt met je laptop of pc.

Koop bij Bol.com

Apple Magic Keyboard Draadloos toetsenbord

Toetsenbord Apple

Een toetsenbord maakt van je laptop meer een permanente werkplek. Helemaal als je dat combineert met een laptopstandaard en draadloze muis. Het draadloze Apple Magic toetsenbord is dun, lichtgewicht en gaat lang mee (weten we uit ervaring). Ook is ‘ie oplaadbaar. En hoe. Na één keer opladen gaat ‘ie dik een maand mee. Maar vooral drukken de toetsen gewoon heel chill. Het is natuurlijk wel een Apple product. Dus hij werkt beter met een MacBook of IMac.

Koop bij Bol.com

Logitech K380 draadloos toetsenbord

Toetsenbord Logitech

Thuiswerken is een stuk comfortabeler met dit compacte en lichtgewicht toetsenbord van Logitech. Waar je ook werkt in je huis: je neemt ‘m makkelijk met je mee. Typ waar je ook wilt, op een computer, telefoon of tablet. Ga je op pad? Doordat ‘ie zo klein en licht is past ie altijd in je tassie.

Koop bij Bol.com

Kabeltas Abbey Organizer

Kabeltas Abbey

Opladers, kabels, adapters en alle andere tjak vooor je elektronica… daar wil je niets van kwijtraken. Gebruik dan deze handige kabeltas: de Abbey Organizer.  Nooit meer kabels in de knoop of een lege laptop. Heu!

Koop bij Bol.com

HooToo USB C Hub 6 In 1

USB hub HooToo

Het is fijn dat laptops tegenwoordig steeds dunner en lichter worden. Maar dat gaat ten koste van de poorten om USB sticks, HDMI kabels en SD kaarten aan te sluiten. Dus heb je een beetje fancy laptop, dan kun je niet zonder USB hub. Op zoek naar klein, compleet en goedkoop? Wij wel. En we vonden de HooToo USB C hub. Een 5-In-1 adapter met 4K USB C to HDMI, 3 USB 3.0 poorten, een SD Card reader, en een PD charging poort. Kortom: genoeg.

Koop bij Bol.com

Hydro Flask waterfles drinkfles

Waterfles Hydro Flask

Blijven drinken, mensen! Ook tijdens het thuiswerken of werken op afstand. Wist je dat water drinken supergoed is voor je hersenen? Die blijven gehydrateerd (huh? ja echt), waardoor ze beter werken en jij je beter kunt concentreren. Dit item is dus misschien wel het allerbelangrijkste item op de lijst: een drinkfles. En niet zomaar een waterfles, maar de Hydro Flask. Een dubbelwandige, isolerende RVS drinkfles. Oftewel: hij houdt je koude drank koud, en je warme drank warm. Er zit een handige lus aan de kop, waardoor je ‘m aan je tas kunt hangen. En met die verschillende vrolijke kleuren, krijgt ’t oog ook wat 😉

Met een Hydro Flask scoor je extra groene punten. Je zorgt voor minder plastic in de wereld. Op reis, maar ook thuis. Mineraalwater uit plastic flessen is echt onzin. Ons drinkwater in Nederland is van topkwaliteit. 

Koop bij Bever

Moleskine schrijfboekje notitieboekje pocket soft cover

Notitieboekje Moleskine

Bij thuiswerken zit je veel achter een scherm, bijvoorbeeld van je laptop, telefoon of tablet. Fijn om daar even achter weg te stappen en juist iets te schrijven of tekenen. Goed ook voor het creatieve denkproces. Met dit lichtgewicht en compacte Moleskine notitieboekje heb je altijd papier bij de hand. En hij is nog hip ook.

Koop bij Bol.com

Incase laptop sleeve laptophoes grijs

Laptophoes Incase

Thuiswerken doen de meeste mensen op een laptop. Dit is pas een essential! Dus als je ‘m opbergt of meeneemt kan wat extra bescherming geen kwaad. De laptophoes van Incase is een dik beschermend jassie voor je laptop. En: hij is lichtgewicht en stijlvol.

Koop bij Bol.com