Op reis is je tas je thuis ver weg van huis. Niet zo gek dat ‘ie aan veel eisen moet voldoen. Helemaal als je met één tas formaat handbagage reist. Na een intensieve zoektocht, hebben we uiteindelijk dé backpack voor vrouwen gevonden – de Thule Landmark Dames Backpack 40L. Deze tas krijgt van ons “douze points”! Voor z’n compacte formaat, functionaliteit, comfort, stijl en fijne prijs.

Toch is een backpack kiezen vooral een persoonlijke keuze. En niet iedereen is ondersteboven van dezelfde tas voor op reis. Daarom zetten we nog een paar andere tassen voor je op een rij: eentje die hipster is en eentje die past bij een net iets kleiner budget. Wel zijn ze allemaal perfect om mee te nemen als handbagage (let op: dit verschilt per vliegmaatschappij dus check ’t wel altijd van tevoren) en bieden ze genoeg ruimte voor al onze spullen van de ultieme paklijst voor een wereldreis.

Colombia Salento lies backpack Thule Landmark
Thule Landmark 40L detail

De Thule Landmark Dames Backpack 40L is een compacte tas met veel handige opbergvakken. Zo heeft de tas een speciaal laptopvak aan de achterkant. Je laptop is goed beschermd en veilig (waar wij als digital nomads dan weer blij van worden). Bovenop – dan kun je er lekker snel bij – zit een verhard vak voor je belangrijke spullen zoals je telefoon of zonnebril. Met daarin nóg een vak met rits voor je paspoort en geld. En met een slotje doe je het vak makkelijk op slot. Aan de zijkant zit een handig opbergvak voor je waterfles. Gebruik je het vak niet? Dan rits je ‘m zo weer dicht en weg is ‘ie.

Stiekem is deze tas geen backpack, maar een travel pack. De voorkant van de tas rits je helemaal open. Daardoor kun je overal makkelijk bij en hoef je niet eerst – zoals bij een standaard backpack – alles eruit te halen. Vergeleken met andere rugtassen is de Landmark licht. Hij weegt 1440 gram.

En deze versie is speciaal gemaakt voor vrouwen. Daardoor past hij goed en draagt ‘ie comfortabel. Alle straps berg je op als je ze niet gebruikt, bijvoorbeeld in een vliegtuig. En door de hendels aan de bovenkant en zijkant trek je de tas makkelijk uit alle hoeken en gaten van vliegtuigen en bussen.

Zijn er ook minpunten? Yes, dat helaas wel. De stof is niet zo stevig en duurzaam, en kan daardoor misschien minder goed tegen een stootje. Na bijna 2 maanden reizen, hebben we er nog geen problemen mee gehad. Het materiaal is niet waterdicht. Dus kijk uit bij zware moessons en andere heftige weersomstandigheden.

Onze favoriet

Thule Landmark Dames Backpack 40L

91

/100%

Thule Landmark Dames Backpack 40l

1,44 kg

40 l

55x33x25 cm

vanaf 119 euro


Voordelen

 • Organisatie: love alle vakken, van laptopvak tot waterflesvak
 • Functionaliteit: je ritst de tas helemaal open: kun je overal makkelijk bij
 • Comfort: is speciaal voor vrouwen gemaakt en zit daardoor erg lekker

Nadelen

 • Materiaal: is minder stevig en kan misschien minder goed tegen een stootje
 • Waterdichtheid: overleeft een moesson niet

Comfort 90%
Functionaliteit 95%
Prijs-kwaliteit 100%
Look 85%
Gewicht 85%

Eagle Creek is vooral een bekende naam in de packing cubes en toilettassen wereld. Maar wist je dat ze ook uitstekende rugtassen maken? Wij zijn fan van de Eagle Creek Wayfinder 40L. Helemaal van de damesvariant. Voor minder dan 100 euro issie al van jou. En dan heb je een lichte, ruime en mooie tas (kies maar een mooi kleurtje) van deels gerecycled materiaal. De tas heeft veel verschillende vakken waar je alles in kwijt kunt. Jammer alleen dat je hem niet helemaal open kunt klappen.

Verrassend goed(koop)

Eagle Creek Wayfinder 40L

90

/100%

Eagle Creek Wayfinder 40L zwart

1,17 kg

40 l

53x35,5x21 cm

vanaf 88 euro


Voordelen

 • Comfort: is speciaal voor vrouwen gemaakt en zit daardoor erg lekker
 • Materiaal: is gemaakt met gerecyclede materialen
 • Prijs: verkrijgbaar vanaf 90 euro!

Nadelen

 • Opening: heeft geen clamshell opening, dus lastig om bij de spullen onderin je tas te komen
 • Organisatie: heeft wel veel vakken, maar niet heel logisch ingedeeld

Comfort 90%
Functionaliteit 80%
Prijs-kwaliteit 100%
Look 90%
Gewicht 90%

Cotopaxi is zo’n merk waar je hebberig van wordt. Zo ook als het gaat om de Cotopaxi Allpa 35L Travel Pack. De tas is superfunctioneel en precies gemaakt voor wat je als één-tas-reiziger-die-minder-mee-wil-nemen nodig hebt. Zo klap je de tas bijvoorbeeld makkelijk open, als een koffer. Binnenin zitten allemaal handige vakken van mesh. Daardoor blijven al je spullen georganiseerd. Ook heeft de tas een stevig laptopvak. En ja, wie kan die fantastische designs nou weerstaan? Wel vinden we het jammer dat de tas best duur is. En de tas is, vergeleken met de Landmark, zwaar. Hij weegt 1605 gram. Dit komt vooral door het dikkere en stevigere materiaal.

De hipster

Cotopaxi Allpa Travel Pack 35L

88

/100%

Cotopaxi Allpa 35L Travel Pack

1,60 kg

35 l

51x30x20 cm

vanaf 236 euro


Voordelen

 • Look: tja, geen woorden nodig
 • Organisatie: veel handige vakken, waaronder een laptopvak en mesh-vakken waarmee je je spullen organiseert
 • Functionaliteit: klapt open als een koffer, zo kun je overal makkelijk bij

Nadelen

 • Prijs: de tas is best duur: meer dan 230 euro (en daar zitten nog geen accessoires bij)
 • Gewicht: de Allpa 35L weegt ruim 1,6 kilo en is daarmee een stuk zwaarder dan de andere tassen

Comfort 85%
Functionaliteit 95%
Prijs-kwaliteit 80%
Look 100%
Gewicht 80%

De Osprey Fairview 40L heeft een fijn prijsje maar is toch van goede kwaliteit en zit ook nog eens comfortabel. Je kunt er prima een middag mee door de stad banjeren. Ook heeft de tas een laptopvak, een voorvak waar je al je belangrijke kleine spullen in stopt en twee elastische mesh steekvakken aan de voorkant voor spullen waar je snel bij wilt. Zoals je waterfles of regenjas. En: de tas klap je helemaal open, zoals een koffer. Verder weegt de Fairview net als de Landmark ook maar 1440 gram. Nadelen? We vinden het design niet zo strak en stijlvol. En: het laptopvak zit aan de voorkant van de tas. Daardoor is ‘ie minder beschermd en veilig.

Tip: de Fairview heeft ook een broertje speciaal voor mannen – de Farpoint 40L. Check ‘m bij de beste backpack voor mannen.

Budget optie

Osprey Fairview 40L

88

/100%

Backpack Dames Osprey Farview 40L

1.6 kg

40 l

54x35x23 cm

137 euro


Voordelen

 • Comfort: zit superfijn, zoals je van een Osprey-tas mag verwachten
 • Prijs: zo'n goede tas voor onder de 100 euro is bizar
 • Functionaliteit: je ritst de tas helemaal open, waardoor je overal makkelijk bij kunt

Nadelen

 • Laptopvak: zit niet tegen de rug aan, maar aan de voorkant
 • Look: tja, er zijn mooiere tassen te koop
 • Organisatie: een aantal extra vakken zou fijn zijn

Comfort 95%
Functionaliteit 90%
Prijs-kwaliteit 100%
Look 70%
Gewicht 85%