De Eagle Creek Pack-It Isolate Cube Set is zonder twijfel onze favoriet. Zelf hebben we de voorloper, maar deze packing cubes zijn nóg beter. Waarom? Ultralicht, supermakkelijk te gebruiken en de perfecte maten voor je kleding. Ben je een echte hipster? Check dan snel de handige organizers van Cotopaxi.

Colombia Medellin eagle Creek packing cubes
Colombia Medellin packing cubes eagle creek lightweight

Wat zijn packing cubes?

Packing cubes zijn afsluitbare zakken in verschillende maten, waarmee je al je kleding en kleine reisspullen makkelijk ordent in je tas. Waarom heb je die nodig? Vaak hebben backpacks, tassen of koffers voor op reis één of twee grote hoofdvakken. Maar als je onderweg bent, wil je geen totale chaos aantreffen, elke keer als je je tas of koffer opendoet. De oplossing? Packing cubes!

Voordelen van packing cubes

 • Ze houden je tas georganiseerd en overzichtelijk.
  Als je tas een kast is, zijn packing cubes de lades. Doe bijvoorbeeld al je onderbroeken en sokken in één packing cube, je shirts in een andere en gebruik er nog eentje voor je truien en broeken.
 • Ze maken inpakken, uitpakken en weer inpakken bizar makkelijk.
  Je hoeft niet je hele tas eerst leeg te halen. Je pakt alleen de cube die je nodig hebt.
 • Met packing cubes past er meer in je tas.
  Ze besparen ruimte doordat ze je kleding samendrukken. Er bestaan zelfs speciale packing cubes die je kleding extra comprimeren.
 • Ze zijn er in verschillende maten en kleuren.

Packing cubes zijn essentieel op reis. Maar een handige tas natuurlijk ook. Lees meer over de beste backpack voor mannen of de beste backpack voor vrouwen.

Packing cubes eagle creek lichtgewicht isolate cube

Onze favoriet

Eagle Creek Pack-It Isolate Cube set

Lichtgewicht, handig in gebruik en gaan lang mee.

 • Duurzaam
 • 63 gram
 • 46,95 euro

Onze favo: Eagle Creek packing cubes

De Pack-It Specter Isolate Cube Set van Eagle Creek zijn lichtgewicht (63! gram), makkelijk open te ritsen en hebben een handig handvat waar je ze makkelijk mee uit je tas trekt. Ook hebben ze de perfecte maten. En ze zijn van hoge kwaliteit, dus ze gaan niet snel kapot. We vinden het makkelijk dat de packing cubes doorzichtig zijn. Zo zie je gelijk wat er in zit.

Zelf hebben we de voorloper van deze organizers. Die rits je – net als deze – helemaal open. Maar als je veel erin wilt stoppen, werkt dat niet zo goed. Met de nieuwe diagonale ritst heb je daar nu geen last meer van. Way to go Eagle Creek.

Wat verder? Het materiaal is waterafstotend en vlekbestendig. Met deze packing cubes zijn je reisspullen nog eens extra beschermd tegen regen, sneeuw en slijtage. Alles blijft schoon en droog. Een nadeel? De cubes relatief duur zijn. Voor een set van drie betaal je zo’n 47 euro.

Tip: rol je kleding op. Zo past er het meest in de packing cube en voorkom je kreukels.  

En de Eagle Creek Pack-It Specter Compression Cubes?
De Eagle Creek Pack-It Specter Compression Cubes hebben we ook getest. Het klinkt heel handig: met een extra rits de lucht uit de volle opbergtas duwen zodat ‘ie nog kleiner wordt. Alleen moet je dan goed opletten hoeveel je erin stopt, anders kun je de packing cube niet meer verkleinen. Ook krijgt de packing cube door het verkleinen soms een rare vorm waardoor je de cubes minder makkelijk op elkaar stapelt.

Packing cubes lichtgewicht Osprey

Beste tweede

Osprey Ultralight Packing Cube Set

 • Hoge kwaliteit
 • 65 gram
 • 35 euro

Runner-up: Osprey opbergtassen

Een goede runner-up is de Osprey Ultralight Packing Cube Set. De lichtgewicht organizers zijn van hoge kwaliteit, verkrijgbaar in verschillende maten en zelfs lichter! Een goede keuze dus. Toch vinden we het onhandig dat je deze tasjes niet helemaal open kunt ritsen. Daardoor moet je soms eerst alles eruit halen om bij die ene onderbroek te kunnen. Ook is het gesilliconiseerd nylon een beetje te glad, waardoor ze snel uit je handen glippen en kunnen verschuiven in je tas.

Cotopaxi packing cubes lichtgewicht

De hipster

Cotopaxi Set van 3 packing cubes

 • Van gerecycled materiaal
 • 232 gram
 • 55 euro

De hipster: Cotopaxi organizers

Cotopaxi doet het gewoon weer: ook de Cotopaxi packing cubes zijn een lust voor het oog. Alleen daarom wil je ze al kopen. Maak je bewust groene keuzes? Dan zit je met ook goed, want Cotopaxi maakt de handige organizers van 100 procent gerecyled materiaal. Geen een organizer is hetzelfde. Ben jij even lekker uniek! De reistassen zijn er in verschillende maten: 2, 3 en 10 liter. Net als de Decathlon packing cubes zijn deze van Cotopaxi voor een deel gemaakt van mesh. Let er dus op dat ze niet waterdicht of waterafstotend zijn. Als hipster moet je er wel wat over hebben: de set van 3 Cotopaxi packing cubes is relatief zwaar: 232 gram.

Forclaz set van 3 packing cubes

Budget optie

Forclaz Set van 3 packing cubes

 • Cheap
 • 200 gram
 • 9,99 euro

Budget: Forclaz Decathlon packing cubes

De Forclaz Set van drie packing cubes van Decathlon is een goede budgetvriendelijke optie. Voor deze set betaal je maar een derde van de prijs van onze favoriet en de runner-up. Toch is het materiaal stugger, waardoor je de organizers minder makkelijk dicht ritst als ze vol zitten. Ook bevatten ze mesh. De cubes zijn dus niet waterafstotend. En: ze zijn een stuk zwaarder. Daarnaast vinden we het belangrijk dat spullen van hogere kwaliteit zijn en daardoor lang meegaan. Zodat we niet te vaak spullen moeten weggooien en opnieuw moeten kopen. We betalen dan ook liever wat meer.

Bonus budget opties: HEMA zou HEMA niet zijn zonder packing cubes. Voor een paar euro heb je drie hippe bagage organizers. Daarnaast biedt Amazon met hun huismerk AmazonBasics ook een portemonneevriendelijke variant aan: een set van vier AmazonBasics Packing Cubes voor rond de 25 euro.