De Eagle Creek Pack-It Isolate Cube Set is zonder twijfel onze favoriet. Zelf hebben we de voorloper, maar deze packing cubes zijn nóg beter. Waarom? Ultralicht, supermakkelijk te gebruiken en de perfecte maten voor je kleding. Ben je een echte hipster? Check dan snel de Cotopaxi packing cubes.

Colombia Medellin eagle Creek packing cubes
eagle creek pack-it specter - detail

Onmisbare organizers voor onderweg

Packing cubes zijn zakken waarmee je al je kleding en kleine reisspullen makkelijk ordent in je tas. Ze zijn er in allerlei maten en kleuren. Ze lijken misschien overbodig, maar ze zijn onmisbaar op reis. 

Als je tas een kast is, zijn packing cubes de lades. Doe bijvoorbeeld al je onderbroeken en sokken in één packing cube, je shirts in een andere en gebruik er nog eentje voor je truien en broeken. Lekker georganiseerd en overzichtelijk.

Met packing cubes hoef je niet meer je hele tas eerst leeg te halen. Je pakt alleen de cube die je nodig hebt. Packing cubes maken inpakken, uitpakken en weer inpakken bizar makkelijk. Ook handig: met packing cubes past er meer in je tas.

Packing cubes zijn essentieel op reis. Maar een handige tas natuurlijk ook. Lees meer over de beste backpack voor mannen of de beste backpack voor vrouwen.

Packing cubes eagle creek lichtgewicht isolate cube

Onze favoriet

Eagle Creek Pack-It Isolate Cube set

Lichtgewicht, handig in gebruik en gaan lang mee.

  • Duurzaam
  • 63 gram
  • 46,95 euro

Onze favoriet: Eagle Creek packing cubes

De Pack-It Specter Tech Cubes Set van Eagle Creek zijn lichtgewicht (63! gram), makkelijk open te ritsen en hebben een handig handvat waar je ze makkelijk mee uit je tas trekt. Ook hebben ze de perfecte maten. En ze zijn van hoge kwaliteit, dus ze gaan niet snel kapot. We vinden het makkelijk dat de packing cubes doorzichtig zijn. Zo zie je gelijk wat er in zit.

Zelf hebben we de voorloper van deze packing cubes. Die rits je – net als deze – helemaal open. Maar als je veel erin wilt stoppen, werkt dat niet zo goed. Met de nieuwe diagonale ritst heb je daar nu geen last meer van. Way to go Eagle Creek.

Wat verder? Het materiaal is waterafstotend en vlekbestendig. Met deze packing cubes zijn je reisspullen nog eens extra beschermd tegen regen, sneeuw en slijtage. Alles blijft schoon en droog. Een nadeel? De cubes relatief duur zijn. Voor een set van drie betaal je zo’n 47 euro.

Tip: rol je kleding op. Zo past er het meest in de packing cube en voorkom je kreukels.  

En de Eagle Creek Pack-It Specter Compression Cubes?
De Eagle Creek Pack-It Specter Compression Cubes hebben we ook getest. Het klinkt heel handig: met een extra rits de lucht uit de volle packing cube duwen zodat ‘ie nog kleiner wordt. Alleen moet je dan goed opletten hoeveel je erin stopt, anders kun je de packing cube niet meer verkleinen. Ook krijgt de packing cube door het verkleinen soms een rare vorm waardoor je de cubes minder makkelijk op elkaar stapelt.

Osprey Ultralight Packing Cube Set

Beste tweede

Osprey Ultralight Packing Cube Set

Ultra lichtgewicht maar iets minder handig in gebruik.

Runner-up: Osprey packing cubes

Een goede lichtgewicht runner-up is de Osprey Ultralight Packing Cube Set. Deze zijn net als Eagle Creek Pack-It Specter Tech Cubes ook van hoge kwaliteit, verkrijgbaar in verschillende maten en zelfs lichter! Een goede keuze dus. Toch vinden we het onhandig dat je deze cubes niet helemaal open kunt ritsen. Daardoor moet je soms eerst alles eruit halen om bij die ene onderbroek te kunnen. Ook is het gesiliconiseerde nylon een beetje te glad, waardoor ze snel uit je handen glippen en kunnen verschuiven in je tas.

Forclaz set van 3 packing cubes

Budget optie

Forclaz Set van 3 packing cubes

Goedkoop, maar een stuk minder handig en zwaar.

Budget: Forclaz packing cubes

De Forclaz Set van drie packing cubes van Decathlon is een goede budgetvriendelijke optie. Voor deze set betaal je maar een derde van de prijs van onze favoriet en de runner-up. Toch is het materiaal stugger, waardoor je de packing cubes minder makkelijk dicht ritst als ze vol zitten. Ook bevatten ze mesh. De cubes zijn dus niet waterafstotend. En: ze zijn een stuk zwaarder. Daarnaast vinden we het belangrijk dat spullen van hogere kwaliteit zijn en daardoor lang meegaan. Zodat we niet te vaak spullen moeten weggooien en opnieuw moeten kopen. We betalen dan ook liever wat meer.

Bonus budget opties: HEMA zou HEMA niet zijn zonder packing cubes. Voor een paar euro heb je drie hippe safari bagage organizers. Daarnaast biedt Amazon met hun huismerk AmazonBasics ook een portemonneevriendelijke variant aan: een set van vier AmazonBasics Packing Cubes voor rond de 25 euro.

Cotopaxi packing cubes lichtgewicht

De hipster

Cotopaxi Set van 3 packing cubes

  • Gerecycled
  • 232 gram
  • 55 euro

De hipster: Cotopaxi packing cubes

Cotopaxi doet het gewoon weer: ook de Cotopaxi packing cubes zijn een lust voor het oog. Alleen daarom wil je ze al kopen. Maak je bewust groene keuzes? Dan zit je met ook goed, want Cotopaxi maakt de handige organizers van 100 procent gerecyled materiaal. Geen een travel cube is hetzelfde. Ben jij even lekker uniek! De travel cubes zijn er in verschillende maten: 2, 3 en 10 liter. Net als de Forclaz packing cubes zijn deze travel cubes voor een deel gemaakt van mesh. Let er dus op dat ze niet waterdicht of waterafstotend zijn. Als hipster moet je er wel wat over hebben: de set van 3 Cotopaxi packing cubes is relatief zwaar: 232 gram.