Na uitvoerige tests en online onderzoek, vinden we dat de Eagle Creek Pack-It Specter Tech Cube Set de beste keuze is voor de meeste reizigers. Dit komt door z’n handige ontwerp en hoge kwaliteit.

Colombia Medellin eagle Creek packing cubes
eagle creek pack-it specter - detail

Packing cubes zijn onmisbare organizers

Packing cubes zijn zakken waarmee je al je kleding en kleine reisspullen makkelijk ordent in je tas. Ze zijn er in allerlei maten en kleuren. Ze lijken misschien overbodig, maar ze zijn onmisbaar op reis.

Packing cubes veranderen je leven. Oké, misschien is dat wat overdreven. Maar ze veranderen zeker je leven als je op reis bent. Als je tas een kast is, zijn packing cubes de lades. Doe bijvoorbeeld al je onderbroeken en sokken in één packing cube, je shirts in een andere en gebruik er nog eentje voor je truien en broeken. Lekker georganiseerd en overzichtelijk. Met packing cubes hoef je niet meer je hele tas eerst leeg te halen. Je pakt alleen de cube die je nodig hebt. Packing cubes maken inpakken, uitpakken en weer inpakken bizar makkelijk. Ook handig: met packing cubes past er meer in je tas.

Packing cubes zijn essentieel op reis. Maar een handige tas natuurlijk ook. Lees meer over de beste backpack voor mannen of de beste backpack voor vrouwen.

Eagle creek pack-it specter tech

Onze favoriet

Eagle Creek Pack-It Specter Tech Cube set

Lichtgewicht, handig in gebruik en gaat lang mee.

Wij willen inmiddels niet meer op reis zonder de Pack-It Specter Tech Cubes Set van Eagle Creek. De packing cubes zijn lichtgewicht en hebben de perfecte maten. Ook zijn ze van hoge kwaliteit. Belangrijk, want je wilt niet met een kapotte rits zitten tijdens je reis. De packing cubes zijn gemaakt van 30-denier nylon, dat zacht aanvoelt maar toch stevig is. Je hoeft er niet zachtjes mee om te springen en kunt er prima veel spullen in duwen. Het materiaal is waterafstotend en vlekbestendig. Met deze packing cubes zijn je reisspullen nog eens extra beschermd tegen regen, sneeuw en slijtage. Alles blijft schoon en droog.

De packing cubes van Eagle Creek hebben een handig ontwerp. Je ritst ze helemaal open. Daardoor kun je makkelijk bij al je spullen in de cube. Maar stop je veel in de cubes, dan rits je ze niet heel makkelijk dicht. Een ander nadeel is dat de cubes relatief duur zijn. Voor een set van drie betaal je zo’n 35 euro.

Tip: rol je kleding op. Zo past er het meest in de packing cube en voorkom je kreukels.  

En de Eagle Creek Pack-It Specter Compression Cubes dan?

De Eagle Creek Pack-It Specter Compression Cubes hebben we ook getest. Het klinkt heel handig: met een extra rits de lucht uit de volle packing cube duwen zodat ‘ie nog kleiner wordt. Alleen moet je dan goed opletten hoeveel je erin stopt, anders kun je de packing cube niet meer verkleinen. Ook krijgt de packing cube door het verkleinen soms een rare vorm waardoor je de cubes minder makkelijk op elkaar stapelt.

Osprey Ultralight Packing Cube Set

Beste tweede

Osprey Ultralight Packing Cube Set

Ultra lichtgewicht maar iets minder handig in gebruik.

Een goede lichtgewicht runner-up is de Osprey Ultralight Packing Cube Set. Deze zijn net als Eagle Creek Pack-It Specter Tech Cubes ook van hoge kwaliteit, verkrijgbaar in verschillende maten en zelfs lichter! Een goede keuze dus. Toch vinden we het onhandig dat je deze cubes niet helemaal open kunt ritsen. Daardoor moet je soms eerst alles eruit halen om bij die ene onderbroek te kunnen. Ook is het gesiliconiseerde nylon een beetje te glad, waardoor ze snel uit je handen glippen en kunnen verschuiven in je tas.

Forclaz set van 3 packing cubes

Budget optie

Forclaz Set van 3 packing cubes

Goedkoop, maar een stuk minder handig en zwaar.

De Forclaz Set van drie packing cubes van Decathlon is een goede budgetvriendelijke optie. Voor deze set betaal je maar een derde van de prijs van onze favoriet en de runner-up. Toch is het materiaal stugger, waardoor je de packing cubes minder makkelijk dicht ritst als ze vol zitten. Ook bevatten ze mesh. De cubes zijn dus niet waterafstotend. En: ze zijn een stuk zwaarder. Daarnaast vinden we het belangrijk dat spullen van hogere kwaliteit zijn en daardoor lang meegaan. Zodat we niet te vaak spullen moeten weggooien en opnieuw moeten kopen. We betalen dan ook liever wat meer.

Bonus budget opties: Ikea zou Ikea niet zijn zonder packing cubes. Voor een paar euro heb je de Förfina pakzak set van zes packing cubes. De kleinere lijken ons minder handig, maar de grotere zijn zeker het proberen waard. Daarnaast biedt Amazon met hun huismerk AmazonBasics ook een portemonneevriendelijke variant aan: een set van vier AmazonBasics Packing Cubes voor rond de 25 euro.