Organizers zijn onmisbaar. Niet alleen op reis, maar ook als je veel onderweg bent. Ze besparen je tijd, omdat je niet eindeloos hoeft te zoeken in je tas of koffer. Je hebt altijd overzicht van je spullen en pakt snel wat je nodig hebt. En: je ziet ook meteen of je alles hebt. Een onderbroek minder maakt niet uit, maar een oplader? Er zijn verschillende soorten organizers. We hebben de beste voor je op een rijtje gezet.

Lichtgewicht organizer fanny pack Liesbeth Filandia
Kabeltas Abbey Organizer

Kabeltas

Zooo, dit is een lifesaver joh! Nooit meer snoeren in de knoop, of opladers kwijt. Alles berg je netjes op in een kabeltas. Zelf hebben we die van Abbey. Dit is de lichtste (77 gram) en meest functionele die we konden vinden. Van z’n looks moet ‘ie het niet hebben. Maar zolang er geen alternatief is, dan is dit de beste.

Tip van de dag: doe een veiligheidsspeld in je kabeltasje. Handig om je simkaarthouder te openen als je weer eens een nieuw simkaartje moet plaatsen.

Koop Abbey organizer bij Bol.com

Packing cubes eagle creek lichtgewicht isolate cube

Packing cubes

Je kleding orden je het beste met packing cubes. Dat zijn afsluitbare zakken in verschillende groottes. Doe je truien en broeken in de grootste packing cube, je shirts en blouses in de middelgrote en je sokken en onderbroek in de kleinste. Zo blijft je tas, backpack of koffer georganiseerd en overzichtelijk. Dat is handig, omdat de meeste backpacks, tassen of koffers één of twee grote hoofdvakken hebben. Maar wat zijn de beste packing cubes? Onze favoriet zijn de Pack-It Isolate packing cubes van Eagle Creek: licht, handig in gebruik en gaan lang mee.

Koop bij Bever

Osprey lichtgewicht toilettas

Toilettas

Je toiletspullen wil je op reis netjes opruimen, zodat je niet steeds naar alles hoeft te zoeken. Een goede toilettas heeft dan ook veel vakjes. Ook moet ‘ie tegen een stootje kunnen, want je gebruikt ‘m elke dag. De toilettas van Osprey is er zo eentje, en toch is hij compact en lichtgewicht. Door het haakje hang je ‘m overal makkelijk op. En: het doorzichtige vak is ideaal voor je vloeistoffen, en koppel je zo los als je met je handbagage door de security moet.

Let op: voor deze toilettas moet je misschien wel minder toiletspullen meenemen dan je gewend bent. Kijk op onze inpaklijst voor een wereldreis met alleen handbagage wat wij meenemen (en wat dus past in deze Osprey toilettas).

Koop Osprey toilettas bij Bever

Patagonia fanny pack

Fanny pack

Als je onderweg bent, wil je je allerbelangrijkste reisspullen veilig bij je houden en snel kunnen pakken als dat nodig is. Zoals geld, je paspoort en telefoon. Een fanny pack is dan echt een uitkomst. Die draag je op je borst: zo heb je alles snel bij de hand en op een veilige plek. Deze fanny pack van Patagonia is compact, maar ruimer dan een moneybelt. In de 3 verschillende vakken passen makkelijk je telefoon, geld en paspoort. Maar ook net even wat extra: bijvoorbeeld handgel of zonnebrand.

Koop bij Amazon

Drysack Osprey lichtgewicht 12 liter

Drysacks

Ga je wandelen of bikepacken? Dan wil je dat je spullen lekker droog blijven. Niet alleen je camera of telefoon, maar ook een droge onderbroek kan hemels zijn tijdens een meerdaagse natte hike. Gebruik dan drysacks. Dat zijn lichtgewicht zakken die waterdicht zijn. Een soort packing cubes, maar dan beschermen deze zakken je spullen tegen water en vocht. Welke de beste zijn? Bekijk eens de drysacks van Osprey. Die zijn superlicht (die van 12 liter weegt maar 40 gram) en sterk. Je hebt ze in verschillende maten (van 3L tot 30L) en in verschillende kleuren. Zo weet je precies welke kleur voor wat is en hoef je niet lang te zoeken in je tas.

Koop bij Bever

Heb je zelf awesome lichtgewicht organizers?

Kom maar door! Mail naar hello@litepackingdistrict of dm ons op Instagram.