Bij merinowol denk je misschien aan gebreide truien. Klopt wel. Maar merinowol is veel meer dan dat. Je hebt er zelfs overhemden en onderbroeken van. Huh? Check snel deze 9 handige kledingstukken.

Kleding van merinowol Chili Atacama Lies
Icebreaker merinowollen shirt

Merinowol shirt

Een t-shirt van merinowol is de must voor litepackers. Lekker licht, en houdt je het fris. Je hoeft er dus maar 1 of 2 mee op reis. Maar ook thuis of op het werk zijn ze onmisbaar. Bekijk de beste merinowollen shirts, het geheim achter licht reizen.


Darn tough merinowollen sokken

Merinowol wandelsokken

Merinowol houdt je voeten droog. Zo heb je minder snel last van blaren. Ook handig: de sokken gaan niet stinken door de antibacteriële werking. Dus je draagt ze makkelijk dagen achter elkaar. Meerdaagse hike? Let’s go!


Merinowol legging dames Icebreaker

Merinowol legging

Als extra laag onder je skibroek, als legging onder een jurk of als superlichte chill broek. Eenmaal aan, dan doe je een legging van merinowol nooit meer uit. Het voelt zacht aan, draagt comfortabel en houdt je warm.


Merinowol Trui Wolk Antwerp Blauw Jens

Merinowol trui

Een trui van merinowol is alles wat je wilt. Lekker warm – maar niet té, zacht, jeukt niet en heerlijk licht. En: de trui houdt geen geurtjes vast. Vind je het te duur en ben je creatief met kurk? Brei dan zelf een trui van merinowol.

Koop bij Wolk

Merinowol muts zwart heren dames unisex Icebreaker

Merinowol muts

Koud? Houd je hoofd dan warm met een muts. 20 procent van de warmte verlies je via je hoofd. En als je dan toch een muts koopt, regel er dan eentje van merinowol.

Koop bij Bever

Voor de fietsers

Wil je ook in de winter je Strava-volgers imponeren? Je hebt speciale mutsen van merinowol voor onder je helm.

Koop bij Futurum

Merinowol handschoenen zwart heren dames unisex Icebreaker

Merinowol handschoenen

Handschoenen van merinowol houden je handen lekker warm. Dunne onderhandschoenen zijn handig voor als je gaat skiën. Maar je hebt ook gewone handschoenen. Zelfs met touchscreen technologie. Voor op de gram.

Koop bij Bever

Merinowol buff grijs heren dames unisex Buff

Merinowol buff

Multifunctioneler wordt ‘t niet. De buff is een muts, hoofdband, masker, sjaal, nekwarmer en hoofddoek. Het houdt koude wind buiten je hoofd. Fijn bij wandelen op grote hoogte. En is het heel warm? Dan blijft je hoofd juist koel.

Koop bij Bever

Merinowol onderbroek heren Icebreaker

Merinowol onderbroek

De zachte merinowol voelt heerlijk aan je blote billetjes! Een vriend van ons liep 5 dagen lang in 1 merinowollen onderbroek de Kilimanjaro op. Geen geurtjes door de anti-bacterïele magie van merino. Het ondergoed droogt snel en kriebelt niet, ook niet na een flinke inspanning. Je moet wel even wennen aan de pasvorm: de pijpjes zijn wat lang.


Merinowol overhemd heren dames unisex Icebreaker

Merinowol overhemd

Een merinowollen overhemd is een multifunctioneel kledingstuk. Voor mannen én vrouwen. Onze tip: neem er altijd eentje mee op reis (meer is niet nodig). Handig als de zon fel schijnt. Zo blijf je koel en bescherm je je huid. Of juist als het koud is, en je een extra laag over je shirt nodig hebt.

Koop bij Bever (m/v)