Een lichtgewicht toilettas is een van je meest gebruikte item op reis. Dus moet ‘ie handig in gebruik zijn en al je toiletspullen onderweg netjes organiseren zodat je niet steeds naar alles hoeft te zoeken. Check hier de 4 beste ultralichte toilettassen.

Een lichtgewicht toilettas is geen beautycase

Op deze lijst staan de meest lichte en compacte toilettassen. Geschikt voor de minimalistische reiziger die niet veel meeneemt. Voor deze lichtgewicht toilettassen moet je misschien minder toiletspullen meenemen dan je gewend bent. Hulp nodig? Kijk op onze inpaklijst voor een wereldreis met alleen handbagage wat wij meenemen. Niet straks zeuren dus dat er geen grotere toilettassen in dit rijtje staan. Want we hebben je gewaarschuwd.

Hangen en rollen

Op dit lijstje vind je alleen toilettassen die je op kunt hangen en vervolgens uitrolt. In onze ogen is dat de meest ideale lichtgewicht toilettas. Je hangt de toilettas met de haak overal makkelijk op: in een tent, camper, douchehokje, hostel, hotel of aan een tak in het bos. Eenmaal uitgerold, hoef je nooit meer te graaien in een groot vak. Thank god for that. Want een hangende toilettas heeft verschillende vakjes (mesh, met rits, open, transparant) waarin je alles netjes kunt organiseren. Daardoor zie je meteen waar de tandpasta of zonnebrand zit.


Lichtgewicht toilettas Osprey Ultralight Zip Organizer ingeklapt
Osprey Ultralight Zip Organizer

Licht, compact en overzichtelijk

 • 116 gram 
 • 14 x 22.5 x 8 cm
 • € 47,95

Onze favoriet: de Osprey lichtgewicht toilettas

De Osprey Ultralight Zip Organizer is supercompact en licht, maar toch multifunctioneel met heel veel soorten vakjes. Niet zo gek dat ‘ie onze favoriet is. Je ritst ‘m open, hangt ‘m op en voilà: je kunt alles makkelijk vinden en pakken. Het onderste doorzichtige vak is ideaal voor je vloeistoffen, en koppel je zo los als je met je handbagage door de security moet. 

Met het los te halen spiegeltje doe je overal je haar goed en met het handige haakje hang je de compacte toilettas overal op. Door de stevige ripstop nylon is deze toilettas niet snel kapot. Wel zo fijn als je ‘m elke dag gebruikt en veel op doorreis bent. Minder handig: het mesh is kwetsbaarder. Doe daar geen scheermesje of andere scherpe voorwerpen in.


Lichtgewicht toilettas Eagle Creek PACK-IT™ REVEAL HANGING TOILETRY KIT Geel
Eagle Creek Pack-It Reveal Hanging Toiletry Kit

Voor als je net ff wat meer mee wilt

 • 180 gram
 • 25 x 20 x 8 cm
 • € 36,95

De runner-up: Eagle Creek Pack-It Reveal Hanging Toiletry Kit

“Hanging toiletry kits are LEGIT.” Tja, we kunnen het niet méér eens zijn met Eagle Creek – de eindbazen van de packing cubes. Mooi dus dat ze nu eindelijk een lichtgewicht toilettas hebben ontwikkeld. De toilettas is groter en daardoor ook zwaarder dan onze favoriet. Handig voor iedereen die wat meer mee wil nemen op reis (geen idee waarom, maar vooruit).

Ook in deze lichtgewicht toilettas vind je lekker veel vakjes, met rits en zonder. En van al die verschillende kleuren waarin de toilettas te krijgen is, worden we erg blij.


Lichtgewicht toilettas Osprey Washbag Roll
Osprey Roll Toilettas

Rollen maar!

 • 130 gram
 • 24 x 38 x 7 cm
 • € 33,95

Ook een goeie: Osprey Roll toilettas

De Osprey Roll toilettas rol je waar je maar wilt uit: aan een tak, een haakje, je fiets of de camperdeur. Net als z’n ietwat ruimere broer de Osprey Zip (onze fave), is ook deze ultralichte toilettas gemaakt sterk ribstop nylon en heeft ‘ie een spiegeltje aan boord. Ook al heeft deze lichtgewicht toilettas een compact formaat, je kunt er alsnog normale verpakkingen in kwijt. En dan rol je ‘m ook nog eens makkelijk op. Minder handig? Geen idee eigenlijk.


Lichtgewicht toilettas Forclaz Decathlon Toilettas trekking plooibaar ultralight
Forclaz Ultralight Trekking Toilettas

Cheap en licht

 • 43 gram
 • 18 x 8 x 3 cm
 • € 9,99

Budget: lichte toilettas Decathlon

De Forclaz lichtgewicht toilettas is onder de 10 euro de echt budget-optie. Maar dat niet alleen. De oprolbare toilettas weegt ook nog eens het minst: 43 gram. Say what! Maar let op: deze toilettas is echt voor de minimalisten onder de litepackers. Ideaal dus als je bijvoorbeeld gaat hiken of bikepacken.


Heb je zelf een awesome lichtgewicht toilettas?

Kom maar door! Mail naar hello@litepackingdistrict of dm ons op Instagram.