Op zoek naar een cadeau voor de wereldreiziger in je leven? Geef het geschenk van licht reizen. Op deze lijst vind je handige reisspullen voor litepackers. We hebben ze met zorg uitgekozen en getest. En we weten dan ook dat dit perfecte cadeaus zijn. Handig: ze staan geordend op budget.

Cadeau ideeën tot 15 euro

Alpine sleepsoft oordoppen

Oordoppen, 30 gram

In het vliegtuig, een hostel of de jungle: oordoppen zijn onmisbaar voor een goeie nachtrust, waar je ook bent. Je plugt ze in en je kunt slapen. Zelf hebben we deze Alpine Sleepsoft altijd mee.

Koop Alpine Sleepsofts bij Bol.com

Kabeltas Abbey Organizer

Kabeltas, 77 gram

Dit moet elke reiziger in z’n leven. Met deze Abbey kabeltas zijn al je kabels en adapters, muis, card readers netjes geordend. Nooit meer snoeren in de knoop dus. Omdat alles z’n eigen plek heeft, zie je het gelijk als je iets (lees: essentieel onderdeel) mist.

Koop Abbey organizer bij Bol.com

Shampoo bar honing

Shampoo bar, 60 gram

Een shampoo bar is licht, bespaart je vloeistof in je handbagage en lekt niet. Ook gaat het een stuk langer mee dan een fles shampoo (1 shampoo bar staat gelijk aan 3 plastic flessen en gaat ongeveer 80 wasbeurten mee). En oh ja: shampoo bars zijn plastic vrij verpakt. Goed voor het milieu dus!

Koop bij Bol.com

Ebooks

E-books, 0 gram

Minste gewicht, meeste plezier. Hoe fijn als je overal en altijd kunt lezen op reis. E-books zet je op je telefoon, tablet of e-reader. Op die laatste leest het ’t prettigst. Je koopt e-books bijvoorbeeld op bol.com of direct op je Kobo e-reader.

Koop bij Bol.com

Pacsafe kabelslotje

Kabelslotje, 58 gram

Dit Pacsafe kabelslotje heeft een extra lang koord waarmee je meerdere ritsen van je tas tegelijk afsluit. En door het buigzame draad kun je het slot ook gebruiken voor (hostel)kluisjes in alle vormen en maten.

Koop bij Bever

Cadeau ideeën tot 30 euro

Patagonia fanny pack

Fanny pack, 100 gram

Deze Patagonia fanny pack zit altijd vastgeplakt aan een van ons. Hij is compact maar wel net groter dan een moneybelt. Je belangrijkste reisspullen passen erin zoals je telefoon, geld, paspoort plus bijvoorbeeld handgel en zonnebrand. Je draagt de fanny pack op je borst. Daardoor heb je alles altijd bij de hand, op een veilige plek.

Koop bij Amazon

Darn tough merinowollen sokken

Sokken, 71 gram

Deze sokken zijn darn tough. Ze zijn niet stuk te krijgen. En als dat wel gebeurt, dan krijg je nieuwe opgestuurd door de levenslange garantie. Daarnaast zitten ze ook gewoon heel lekker. Helemaal handig: de Darn Tough sokken zijn gemaakt van merinowol, waardoor ze niet gaan ruiken. Zelfs niet als je ze een paar dagen achter elkaar draagt.

Koop Darn Toughs bij Bol.com

Zusenzomer hamamdoek

Hamamdoek, 300 gram

Vergeet de classic strandhanddoek: de hamamdoek is de lichtgewicht en sneldrogende vervanger met multikrachten. Het is een badlaken, handdoek, hoofddoek, rok, picknickkleed, jurk in één. Ideaal voor een litepacker.

Koop bij Bever

Schrijfboekje moleskine

Schrijfboekje, 70 gram

Schrijver of niet: het is altijd makkelijk om op reis iets op te kunnen schrijven. Dit Moleskine notitieboekje heeft een klein formaat en een softcover. Daardoor is ‘ie lekker licht.

Koop Moleskine bij Bol.com

Buff grey

Buff, 48 gram

Is het een hoofdband? Een muts? Een sjaal? Ja, ja en ja: de Buff is alles in en daardoor een echte multitool. Hij is gemaakt van merinowol, waardoor hij licht is, snel droogt en niet ruikt. Handig voor in de bergen, de woestijn of een bus met extreme airco.

Koop bij Bever

Cadeau ideeën tot 50 euro

Eagle creek packing cubes

Packing cubes, 68 gram

Wie niet reist met packing cubes is gek. Met deze organizers is je kleding altijd netjes geordend en hoef je nooit meer te graven in je tas. De packing cubes van Eagle Creek zijn extreem lichtgewicht en onverwoestbaar. Ja, ze zijn wat duurder maar ze gaan lang mee. En dat vinden we heel wat waard.

Koop bij Bever

Osprey lichtgewicht toilettas

Toilettas, 120 gram

Een goede toilettas heeft veel vakjes, zodat je niet lang hoeft zoeken. Ook moet ‘ie tegen een stootje kunnen, want je gebruikt ‘m elke dag. Deze toilettas van Osprey is er zo eentje, en toch is hij compact en lichtgewicht. Door het haakje hang je ‘m overal makkelijk op. En: het doorzichtige vak is ideaal voor je vloeistoffen, en koppel je zo los als je met je handbagage door de security moet.

Koop Osprey toilettas bij Bever

Osprey opvouwbare dagrugzak

Opvouwbare dagrugzak, 19 gram

Voor iemand die met maar één backpack reist, is een lichtgewicht opvouwbare dagrugzak ideaal. Zo heb je toch stiekem twee tassen mee. Deze lichtgewicht dagrugzak van Osprey maak je heel klein door ‘m in z’n eigen binnenzakje te proppen. Toch kan er veel in (18 liter) en heeft ‘ie handige vakken. Anders dan de meeste opvouwbare dagrugzakken heeft deze van Osprey wat dikkere en ademende schouderbanden. Dat draagt prettiger.

Koop Osprey Stuff Pack bij Bever

Cadeau ideeën tot 100 euro

Xtorm powerbank

Powerbank, 376 gram

Voor reizigers die veel onderweg zijn is een powerbank hun lifeline. Deze powerbank van Xtorm laadt een telefoon snel en tot 8 keer helemaal op. Hij is niet heel licht – zelfs het zwaarste op deze lijst, maar dus wel heel krachtig.

Koop Xtorm Powerbank bij Bol.com

Icebreaker merinowollen shirt

T-shirt van merinowol, 152 gram

Een t-shirt van merinowol gaat niet ruiken. Ook niet als je het meerdere dagen achter elkaar draagt. Ja, het is echt waar. Zo hoef je niet voor elke dag een t-shirt mee te nemen op reis. Het is dan ook het beste geheim achter reizen met minder kleding. Zelf dragen we merinowollen shirts van Icebreaker (mannen) en Supernatural (vrouwen).

Alles daarbuiten

Kobo Clara HD ereader

E-reader, 240 gram

Met een e-reader draagt de reiziger in je leven duizenden boeken bij zich. En dat op een apparaat kleiner dan een paperback. Deze Kobo e-reader gaat ook nog eens weken mee na één keer opladen en leest prettiger dan een tablet.

Koop Kobo Sage bij Bol.com

GoPro Hero 8

GoPro, 154 gram

Met een camera legt een reiziger al z’n onvergetelijke avonturen vast. Een alternatief voor een zware spiegelreflexcamera is de superlichte en compacte GoPro Hero 12. Er past heel veel op een foto (en scherp!), hij maakt stabiele videos en je gaat makkelijk alleen of samen op de foto als je he-le-maal in the middle of nowhere bent.

Koop GoPro Hero 12 bij Bol.com

gift card

Cadeaubon, 0 gram

Met dit cadeau maak je elke reiziger blij. Want wat een reiziger naast z’n paspoort vooral nodig heeft is geld. Geld voor reisspullen, zoals een backpack, maar ook voor slapen, eten en activiteiten tijdens de reis. Denk aan cadeaubonnen van Bever, Bol.com of Booking.com. Of klus er eentje zelf.